Navigáció










Felhasználók
Legújabb cikkek





Támogatóink
Pályázatfigyelő
Banner
Bejelentkezés
Partnereink
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni
Még nem küldtek üzenetet
NEM SÓDER! SÓDAR!

A másfélszáz éves hagyományra visszatekintő gyulai húsosok nem is nagyon titkolva remélik, hogy a versenyben rávernek a vetélytársakra, kiemelten az “ősi” rivális csabaiakra, akiknek produktumai – mi tagadás – ugyancsak határozott népszerűséget élveznek kolbászbarát körökben.
A rendezvénynek méltó környezetet biztosít a vár és a várfürdő szomszédságában található egykori Almásy kastély Cselédszárnya, amelyet néhány hete, a reneszánsz karnevál idei forgataga alatt nyitottak meg ismét a nagyközönség előtt. Ezen kívül a régi vágóhídon berendezett Húsipari Múzeum ad még stílusos hátteret a versenyfeladatok elvégzéséhez.
Természetesen, már csak a hely szellemisége miatt sem maradhatnak el az ilyenkor ide illő programok, vagyis a disznóvágás, a kolbászkészítés, valamint a bor- és pálinka bemutatók.
A vendégek a több városi helyszínen keresztül vezető “Kolbász és Sonkatúrán” igazi hungarikumokat kóstolhatnak, sőt, a túra során elcsigázott tagjaikat gyógyítandó, a várfürdőbe is kedvezményesen léphetnek be a regisztrációs kártyával.
Amíg a gyerekek a disznótorhoz és húsvéti szokásokhoz kapcsolódó foglalkoztató programokon és játszóházon “kapcsolódhatnak ki”, addig a felnőttek hangulatos környezetben, cigányzene mellett, a gyulai pincében kóstolhatják meg az alföldi borászok és pálinkafőzők remekeit, világ- és olimpiai bajnok mesterszakácsok készítette étkeket öblítve le a torkukon.
Műsor is lesz: a színpadon táncos, könnyűzenei, fúvószenei előadók, továbbá humoristák szórakoztatják a nagyérdeműt.
Forrás: 168Óra Online
Hozzászólások
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek
Jelentkezz be vagy regisztrálj
Jelentkezz be vagy regisztrálj
Még nem értékelték