Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Partnereink

zsarnoczai.hu

zsarnoczai.hu

szallasok.co.hu

szallasok.co.hu
szallasok.co.hu

szallasok.co.hu
Magyar-Japán Kutúrcsere Társaság
mlnet.hu

Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft.

Bagyinszki Galéria

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Még nem küldtek üzenetet

Sódarra készülve

HírekA 2008-ban helyreállított kiállítás a folyamatos fejlesztésnek és gyűjtőmunkának köszönhetően, mára Gyula egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága lett. A számos, látványos eszközzel gazdagodott gyűjteményből kiemelném az 1900-as évek kiállítási hangulatát elénktáró standrészletet. A Gyulai kolbász atyjaként tisztelt Stéberl András egykori boltját felelevenítő, korabeli eszközökkel berendezett húsbolti pultrészletet. A hagyományos, kézi húsfeldolgozás eszközei is új vitrinekben tekinthető meg. A külföldről érkező látogatókra gondoltak. Ők egy német és angol nyelven is megtekinthető14 perces rövidfilmből ismerhetik a kolbász és a húsipar történetét.
Az egyesület megalakulása óta tervezte a tradicionális Gyulai kolbász elkészítését. Ez most valóra vált. A hagyományos módon fűszerezett és elkészített kolbász egyenlőre nem kerül kereskedelmi forgalomba, azonban a Húsipari Múzeumban, valamint az egyesület által látogatott fesztiválokon, gasztronómiai eseményeken megkóstolható és megvásárolható. A sajtó jelenlévő képviselői a kóstolót követően elismerően nyilatkoztak a mára nemzetközi erdetvédelmet is kiérdemelt termékről.
Az egyesület az idei esztendőben is megrendezi a Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát. A három éve útjára indított gasztronómiai fesztivál mára meghatározó és egyben szezonnyitója Gyula turisztikai kínálatának. A tradicionális élelmiszerek kedvelői március 16-18. között ismerhetik meg számos hazai és külföldi húsipari kiállító, kézműves és őstermelő hagyományos módon készített termékeit. A három nap során szórakoztató és gasztronómiai program közül választhatnak a látogatók. Ezek közül kiemelném a kolbász és sonkavásárt a hozzá kapcsolódó kolbász és füstöltáru versennyel. A városi helyszíneket is érintő Kolbász és Sonkatúrát, valamint az első alkalommal megrendezésre kerülő „Gyulai Médiagyúrást”, ami során helyi és országos médiák képviselői mérik össze kolbászkészítési képességeiket. A gyermekek szórakozásáról mini vidámpark, egész napos játszóház, pónilovagolási, míg a felnőtt korosztály néptánc és népzenei előadások, Dumaszínház, Ruzsa Magdi, Tabáni István, Dirty Slippers koncertek közül válogathat.
Találkozzunk a III. Gyulai Kolbász- és Sódarmustrán.

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték

Bannerek

Partner
Generálási idő: 0.01 másodperc
1,260,521 egyedi látogató