Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Partnereink

zsarnoczai.hu

zsarnoczai.hu

szallasok.co.hu

szallasok.co.hu
szallasok.co.hu

szallasok.co.hu
Magyar-Japán Kutúrcsere Társaság
mlnet.hu

Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft.

Bagyinszki Galéria

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Még nem küldtek üzenetet

Sárréti Diadal.

HírekEgyesületünk csapata a 2008-as I. hely és a 2009-es különdíj után 2010-ben ismét megnyerte Vésztőmágoron a X. alkalommal megrendezett sárréti birkapörköltfőző versenyt.

Újabb húsos ereklye

HírekA Stéberl mérleget követően a Gyulai Városbarátok Körének és Balla Tibornak köszönhetően újabb húsos ereklyével gazdagodott a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete által működtetett Húsipar történeti kiállítás a Kétegyházi út 3/1. szám alatt.

HÍRE MEGY A FESZTIVÁLNAK

HírekAz elmúlt hétvégén lezajlott városunk első gasztronómiai fesztiválja, a Gyulai Kolbász- és Sódarmustra. Az Almásy-kastély kertjében megtartott programsorozatra ellátogatók tradicionális módon elkészített disznótoros ételeket, kolbászt és sonkát is kóstolhattak. A főszervező a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke, Dinya Imre a következőképp értékelte a háromnapos „mustrát”. – Sokak véleményét megkérdeztem, mindenkitől jó dolgokat hallottam vissza, pozitív visszhangja van a rendezvénynek.

Remélhetőleg hagyományt teremtünk!

HírekIdén először kerül városunkban megrendezésre március 19–21. között a Gyulai Kolbász- és Sódarmustra a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének szervezésében.
Az alig három esztendeje megalakult egyesület a volt vágóhíd felújított épületében talált otthonra, ahol berendezte és a nagyközönség számára megnyitotta a gyulai „hentestörténelem” közel másfél száz esztendejét bemutató kiállítást. A múlt értékeinek, emlékeinek vigyázása mellett az egyesület az évszázadok óta bevált, hagyományos módon előállított húsipari termékek, a sózással, pácolással, füstöléssel készült kolbász, sonka, szalonna népszerűsítését is kiemelten fontos feladatának tekinti.

NEM SÓDER! SÓDAR!

HírekGyulán a gyomránál ragadják meg a fürdővendéget…
Nem sóder! Sódar!
Ínycsiklandozó és üde színfoltja lehet Gyula város – amúgy sem szegényes – turisztikai és gasztronómiai kínálatának a március 19-21. között megrendezésre kerülő sódarmustra.
“Sonka, sódar,
Füstös oldal,
Liszt, szalonna,
Főzelék,
Van elég…”

A fenti sorokat Arany János írta A bajusz című költeményében, mintegy kidomborítva, hogy a régi kamrákban mi jelezte megbízhatóan a jómódot. Nos, sódarból és egyéb finomságokból most sem lesz hiány, legalábbis Gyulán nem, ahol másodízben rendezik meg a hagyományos eljárással készült szárazkolbászok, füstölt sonkák (a sódar voltaképpen ugyancsak sonkát jelent) és mindenféle húsvéti termékek nemzetközi vásárát, versenyét és kiállítását, mégpedig a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete szervezésében.

Múzeum a vágóhídon

ÍrásokLehet-e egy hentesből idegenvezető? Lehet bizony, sőt akad ilyen több is, mindenekelőtt a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének veterán tagjai körében. A jó hírű céh képviselői nemcsak őrzik szakmájuk emlékeit, de élményeiket és ismereteiket szíves-örömest megosztják mindazokkal, akik a gyulai régi vágóhíd egyik épületében létesített múzeumukat felkeresik.

Eseménydús évet zárnak a Gyulai Hentesek

HírekRendes évi közgyűlésen értékeltük és tájékoztattuk tagságot a 2009.-es esztendőt eddigi eseményeiről.

GYULAI ÍZEK A CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁLON

HírekAz évről évre megrendezett Csabai Kolbászfesztiválon sütnivaló kolbász készítésében mérkőznek meg a csapatok. Az e hétvégi háromnapos rendezvényen, a nevezési díj befizetéséért, 10 kg húst, a töltéshez belet és helyet adnak, a darálót, a töltőt, az eszközöket, a fűszereket minden versenyző maga viszi.

GASZTRONÓMIAI ÜLÉS A HENTESEKNÉL.

HírekSzeptember 7.-én a Gyulai Hentesek székháza adott otthont a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség regionális szervezete ülésének.

Várkerti Különdíj és III. helyezés

HírekA Várkerti Vigasságok alkalmából megrendezett szürkemarha tokányfőző versenyen a profikat is felvonultató versenytársak mellet az előkelő III. helyezést érte el csapatunk. A zsűri a csapat megjelenését még egy különdíjjal is jutalmazta.

SÁRRÉTI BIRKAPÖRKÖLTFŐZŐ VERSENY

HírekAz augusztus 21.-én, Vésztőmágoron megrendezett IX. Sárréti Birkapörköltfőző versenyen a 28 induló csapat közül a tavalyi győzelmet követően az idén Különdíjban részesítette csapatunkat a kiváló szakemberekből álló zsűri.

Bannerek

Partner
Generálási idő: 0.01 másodperc
1,261,311 egyedi látogató